Groendaken

Groendaken en daktuinen

De levensduur van je dak verhogen en tegelijk het klimaat van je woning optimaliseren? Dat kan heel eenvoudig met een groendak. Dit biedt zowel in de zomer als in de winter heel wat voordelen. Een groendak

  • geeft je woning een natuurlijke uitstraling;
  • werkt geluidsisolerend omdat het omgevingsgeluiden en het geluid van neerslag dempt;
  • werkt warmteregulerend zodat je woning warmer blijft in de winter en koeler in de zomer;
  • beschermt je dakbedekking zodat de levensduur ervan aanzienlijk wordt verhoogd;
  • verbetert de luchtkwaliteit door fijnstof te filteren en de CO2-uitstoot te verminderen;
  • absorbeert het regenwater om het later vertraagd af te geven en zo de afvoer naar de riolering te beperken en het water de kans te geven om opnieuw te verdampen.

Intensief groendak

Als ervaren dakwerker helpen we je met veel plezier met de aanleg van jouw groendak. Wil je graag een echte daktuin of intensief groendak? Dan bekijken we eerst of de dakconstructie van je plat dak voldoende stevig is om een dergelijke tuin te dragen. Als dat niet het geval is, kunnen we een aangepaste dakconstructie voorzien. Daarna is de keuze aan jou: wil je graag struiken, kruiden, grassen of zelfs bepaalde soorten bomen op je groendak? Wij zorgen voor een mooi aangelegde daktuin!

Extensief groendak

Je wil wel een groendak, maar hebt niet zo'n groene vingers? Dan kies je best voor een extensief groendak met mossen, vetplanten en kruiden die niet veel onderhoud vragen. Een bijkomend voordeel is dat dit type dak lichter van gewicht is en ook kan worden aangelegd op een hellend dak tot 45 graden. 

Plat dak

Wij maken een offerte volledig op jouw maat. Wedden dat de prijs wel zal meevallen?

Contacteer ons
Hellende dak

Inspiratie nodig of wil je je laten omverblazen door onze voorgaande projecten? Wij tonen je graag enkele beelden van vorige projecten.

Bekijk onze projecten